BudaPrés Budafokon

A bor világából érkezett fiú, a borrajongó apa, az elhivatott szakmai borász csapat, a természet és az alma. Közösen vágtunk bele a kalandba, ahol mindenkinek a legjobbat kell adnia magából, mert prémium minőségű, 100% almából készült, friss magyar cidert készíteni csak eltökélten és soha nem múló szenvedéllyel lehet. Kézműves gondoskodással neveljük italainkat, minden nap odafigyelve a fejlődésükre, mert hisszük, hogy az általunk képviselt minőség segíthet a magyar ciderkultúra megteremtésében és felvirágzásában. Szeretnénk, ha a BudaPrés fogyasztói belekóstolhatnának azokba a kalandokba, amiket a cider rejt magában és a családunk minden nap nyitott, kíváncsi és ínyenc tagokkal bővülne, akik tudják és értik, hogy a cider nem bor, és nem sör, hanem a legjobb dolog, ami az almával történhet.

Tokodi Tibor a BudaPrés főborásza avat be minket a cider készítés rejtelmeibe. 

Ezeket fogjuk kóstolni:

Tisztás. 2021 
Egy letisztult almás száraz cider, bio élesztővel.
Édesség: száraz 

Kedvesem! 2019 
Legaromásabb, legyümölcsösebb ciderünk. 
Édesség: félszáraz, 12g/liter nyírfacukor 

Silva 2021  
Egy különleges kiadás. Alma és szilva házasítása. Fűszeres szilva illat, izgalmas íz, gyönyörű szín.
Édesség: száraz 

Alma 2017  
Klasszikus pezsgő technológiával készített almabor az első évjáratunkból. Először hordóban majd 3 évig palackban érlelt. 
Édesség: száraz 

Birs? 2021
Birsalmával együtt dolgoztuk fel az almáinkat. Elegánsan, mégis határozottan érződik a Birs egyedi illata. 48 óra áztatás és macerálás után préseltük, és 10 hónapot érleltük erjedés után. Minden gyümölcs kézzel szedett és válogatott.
Édesség: száraz

Birtok 2020 
Kedvenc angol cider alma fajtáink etyeki birtokunkról. Izgalmas, érett alma illat. Száraz, angol világú almabor. 
Édesség: száraz 

+1 meglepetés

A ciderek mellé mediterrán tapas tálat kínálunk.